вторник, 21 января 2014 г.

Înființarea unei fabrici de producere a sucului de Mere

Romania avea in urma cu aproape 20 de ani foarte multe fabrici pentru producerea sucurilor de fructe, retetele folosite fiind insa foarte diferite de cele care sunt urmate astazi cand se tine cont de reguli foarte stricte in ceea ce priveste calitatea si substantele adaugate folosite la producerea sucului.

Inginerul Ilarie Isac a decis sa reinvesteasca intr-o astfel de afacere si sa o readuca la zi folosindu-se de modelul german al acestei afaceri care se bucura de un succes deosebit.

Primul pas a fost o vizita la targul Intervitis Interfructa desfasurat la Stuttgart unde au putut fi vazute tehnologii si instalatii moderne de produs suc din fructe.

Preturile acestor instalatii sunt mult mai accesibile decat cele din Romania si pot fi achizitionate direct de la producator. Instalatiile dedicate micilor producatori au reprezentat atractia principala, acestea fiind alcatuite din moara de tocat fructele, presa cu banda, bazin colector al sucului, instalatie de pasteurizare si instalatie de imbuteliere cu capacitatea de 3,5 sau 10 litri.

O astfel de instalatie are preturi care pornesc de la 3.000 de euro, iar instalatii mai mari pot fi achizitionate mai usor prin asociatii ale pomicultorilor.

Sucurile de fructe au capatat, in ultimii ani, o larga utilizare, fiind folosite in unele cazuri si ca tratamente adajuvante datorita valorii nutritive si curative detinute, in general, de sucurile din mere, pere, coacaze rosii si negre, zmeura, soc si struguri. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий