Sucul de mere concentrat este produsul obţinut din suc de mere, prin îndepãrtarea fizicã
a unei cantitãţi din conţinutul de apă. În cazul în care produsul este destinat consumului direct,
cantitatea de apă îndepãrtatã este de cel puţin 50%. Sucul de mere concentrat este un lichid
vâscos, limpede, fără gust sau miros de caramel, de culoarea sau consistenţa mierii de albine, cu
un conţinut de substanţă uscată de cca. 65 oBx.
Ulterior, din acesta, prin operaţia de diluare cu apă, se va obţine sucul de mere. Aceste calităţi trebuie garantate minim 6 luni. Sucurile
concentrate care au defecte (aspect tulbure, gelificat sau caramelizat) nu se pot folosi la
prepararea sucurilor de mere, întrucât le pot transmite produsului final. (OMAPDR nr.768/2003)
Prin concentrarea sucurilor se înregistreazã în mod evident costuri scãzute de manipulare
şi transport. Totodatã, prin concentrare se înregistreazã şi o diminuare a activitãţii apei, ceea ce
duce la creşterea stabilitãţii microbiologice şi extinderea duratei de pãstrare în condiţii
determinate. Aşa numitele „commercially sterile juices concentrates” sucuri concentrate sterile
sunt chiar destinate comercializãrii (dilutable juices). De asemenea, acestea pot fi păstrate/stocate
şi folosite ca materie primă pentru o prelucrare ulterioară. (Taylor, 2007)
În anul 2013 prețul la o tonă de concentrat de mere a variat între 740$- 1100$ pentru export în Germania, Austria și China.
a unei cantitãţi din conţinutul de apă. În cazul în care produsul este destinat consumului direct,
cantitatea de apă îndepãrtatã este de cel puţin 50%. Sucul de mere concentrat este un lichid
vâscos, limpede, fără gust sau miros de caramel, de culoarea sau consistenţa mierii de albine, cu
un conţinut de substanţă uscată de cca. 65 oBx.
Ulterior, din acesta, prin operaţia de diluare cu apă, se va obţine sucul de mere. Aceste calităţi trebuie garantate minim 6 luni. Sucurile
concentrate care au defecte (aspect tulbure, gelificat sau caramelizat) nu se pot folosi la
prepararea sucurilor de mere, întrucât le pot transmite produsului final. (OMAPDR nr.768/2003)
Prin concentrarea sucurilor se înregistreazã în mod evident costuri scãzute de manipulare
şi transport. Totodatã, prin concentrare se înregistreazã şi o diminuare a activitãţii apei, ceea ce
duce la creşterea stabilitãţii microbiologice şi extinderea duratei de pãstrare în condiţii
determinate. Aşa numitele „commercially sterile juices concentrates” sucuri concentrate sterile
sunt chiar destinate comercializãrii (dilutable juices). De asemenea, acestea pot fi păstrate/stocate
şi folosite ca materie primă pentru o prelucrare ulterioară. (Taylor, 2007)
În anul 2013 prețul la o tonă de concentrat de mere a variat între 740$- 1100$ pentru export în Germania, Austria și China.
Комментариев нет:
Отправить комментарий